Hoppa till innehåll

Vanliga Frågor

All skrotning och återvinning sker helt och hållet i enlighet med gällande miljökrav och lagstiftning. Därför kan du känna dig trygg i vetskapen att det är mer miljövänligt att skrota, än att låta bilen stå oanvänd under en längre tid.

Bidra till en grönare framtid genom att skrota din bil hos oss! Vi följer strikta miljökrav och lagstiftning för att säkerställa en miljövänlig skrotning och återvinning. Du kan vara trygg i att du tar ett hållbart val genom att skrota din bil istället för att låta den stå oanvänd. Kontakta oss idag och gör en positiv skillnad för vår planet.

Miljövänlig bilskrotning – vi följer strikta miljökrav och lagstiftning. Skrota din bil med oss och känn dig trygg i att du bidrar till en bättre miljö istället för att låta den stå oanvänd. Kontakta oss idag för att göra skillnad.

Vill du bli av med din bil? Sälj den till oss istället för att skrota den! Vi köper även bilar i dåligt skick. Säkerställ korrekt pappersarbete och undvik efterföljande skatte- och avgiftskrav genom att sälja till oss. Få en snabb och gratis online värdering genom att ange bilens information, inklusive eventuella defekter och miltal. Inga dolda avgifter – våra tjänster är helt kostnadsfria. Kontakta oss idag!

Vi får ofta frågor om möjligheten att köpa bildelar av oss. Tyvärr bedriver vi inte någon försäljning av bildelar. Vår huvudsakliga verksamhet är att skrota bilar. Vi kan dock hjälpa dig med en korrekt och ansvarsfull hantering av din bilskrotning. Kontakta oss gärna för mer information och rådgivning kring skrotning av din bil.

Mycket av krånglet kring att skrota bilen är ett resultat av de strikta reglerna som gäller. Och dessa finns för att säkerställa att det farliga avfallet hanteras på rätt sätt. För i många fall innehåller bilar allt ifrån tungmetaller till frätande vätskor.

Att skrota bilen kan uppfattas som omständligt på grund av flera faktorer. För det första krävs det att vissa administrativa och juridiska steg följs för att säkerställa en korrekt och ansvarsfull skrotning. Detta inkluderar avregistrering av fordonet, återlämnande av registreringsskyltar och hantering av eventuell återstående fordonsskatt.

För det andra kan det vara svårt att hitta en pålitlig och certifierad skrotfirma som kan utföra skrotningen enligt gällande miljökrav och lagstiftning. Det är viktigt att välja en seriös aktör för att undvika eventuella negativa konsekvenser eller problem i efterhand.

Även om processen kan upplevas som krånglig, är det viktigt att komma ihåg att skrotning av bilar är nödvändigt för att minimera miljöpåverkan och främja återvinning av material. Genom att följa rätt procedurer och anlita en pålitlig skrotfirma kan du bidra till en hållbar och ansvarsfull avyttring av din bil.